tota una vida perduda en un clic (volum u)

by vol menor

/
  • Streaming + Download

    Purchasable with gift card

     

1.
DESPERTADOR DE ZOMBIS Ei, borrego màtrix, què fas mirant el mòbil tot el sant dia? Ei, borrego màtrix, deuen explicar d’on venim i a on anem. Ei, borrego màtrix, explica’m per què vols tanta informació. Despertador de zombis. Despertador de zombis. Ei, borrego màtrix, ja t’has oblidat de parlar i d’escoltar. Ei, borrego màtrix, desperta del malson, vius com si estiguessis mort. Ei, borrego màtrix, connecta’t amb el cor i els sons del univers. Despertador de zombis. Despertador de zombis. No és casual que enganxi a tantes generacions. No hi ha temps per revolucions.
2.
PINSO DE L’EGO - BLACK MAGIC Mil clics a cada segon, mil seguidors perduts al racó, mil clics a cada segon, tota una vida perduda en un clic. Poso la foto més xula que tinc, del segle passat que surto més prim, no m’etiquetis sense permís que t’esborro de cop dels meus amics. Tot flota, és el pinso de l’ego. Ego! Tot flota, és el pinso de l’ego. Ego! El cul aixafat d’estar assegut i el cap quadrat i els ulls com plats, agenda virtual de l’ansietat, empanada mental elevat al quadrat. Milers d’amics que no conec i milers de mails pendents de llegir. Que afortunat, estic ocupat! Esclau virtual i el cor robat. Tot flota, és el pinso de l’ego. Ego! Tot flota, és el pinso de l’ego. Ego! Steven, dóna’m rock n’ roll! Black magic, it’s what I call it. I lost my soul and I lost my pride, at least I got a new profile, makes me feel so wild just like a howling wolf, yes it does! Yes, it’s black magic! I lost my soul and I lost my pride, at least I got a new profile, makes me feel so wild just like a howling wolf! M’agrada el que fas però no sé que fas, M’agrada el que fas però no sé que fas. Si tu em segueixes jo et segueixo, si jo et segueixo tu em segueixes. Ja no parlem, ja no ens mirem, només fem clics, només fem clics. El mòbil clavat a la mà passejant, el mòbil clavat a la mà treballant, el mòbil clavat a la mà respirant, el mòbil clavat a la mà sopant. Tot flota, és el pinso de l’ego. Ego! Tot flota, és el pinso de l’ego. Ego! Steven, dóna’m “frenesí y gloria”! Black magic is what I call it. I lost my soul and I lost my pride, at least I got a new profile, makes me feel so wild just like a howling wolf, yes it does! It’s black magic! I lost my soul and I lost my pride, at least I got a new profile, makes me feel so wild just like a howling wolf, yes it does! Yeah, it’s black magic! My identity is so cool, my stories are so true your eyes are blue, ‘cause you belong to my perfect gang and you like it! Yeah, you do like it!
3.
Helios 02:49
HELIOS Mai vam ser tant bons com llavors, petit cor d’estels ballant l’instant i era l’ull del nen que no veu ni entén el per què del temps, de tot i res. Era l’essència, i és l’essència, Helios, Helios, Helios. A cada pas del temps se’n va corrent desfent allò més bo que té el cor, no podem tornar a desfer el gel, queda el record penjat al cel, una part del jo que no vol ser, una part dels dos trencat en dos i un parell de cors mirant el cel, un parell d’acords cantant el temps. Era l’essència, i és l’essència, Helios, Helios, Helios. El segon just abans de que passi, el segon just abans de que passi, el segon just abans de que passi, el segon just abans de que passi. No, no, no, no hi ha temps, no, no, no, no hi ha temps. No pots canviar el món sencer però sí que pots crear el teu propi món. El segon just abans de que passi, el segon just abans de que passi, ets el segon just abans de que passi, el segon just abans de que passi.
4.
big bang 03:08
BIG BANG Canta, noieta, sense por l’últim vers cec d’amor. Corre, que demà no hi serem l’amor es fon amb la suor, tots junts cremant carbó dins del tren de l’amor. Cecs, cecs, cecs d’amor. Cau l’amor dins del jardí, tots juntets, tots juntets. Cau l’amor dins del jardí, tots juntets, tots juntets. Avui i demà seré un covard per no voler entrar dins del teu calaix, la calor d’un món que fuig pels papers de la bondat. El temps va néixer en un big bang, el record d’una explosió vital. Cecs, cecs, cecs d’amor. Cau l’amor dins del jardí, tots juntets, tots juntets. Cau l’amor dins del jardí, tots juntets, tots juntets. Cau l’amor dins del jardí, tots juntets, tots juntets.
5.
L’HOME DEL SAC Ei, que passen els anys, no es veuen passar, amb els susto a la mà i el cor a punt d’explotar. Era l’home del sac, ja ho deia en Serrat, capritxós és l’atzar, tot no és casual. Benvinguts a la jungla d’asfalt on els nens no són tant nens, perduts en l’instint animal, la bèstia ens menjarà. Ei, que ens han enganyat! Ei, que ens han enganyat! Que el cel ja no és tan blau, que els bons no van de blanc. Ei, que ens han enganyat! Mil caretes d’engany, mil profetes d'esmalt, mil cançons per cantar, mil lliçons per marcar, com la guerra que mai va acabar, la bomba que ens va matar i el pecat segueix estimant, la pell del cor cremat i el dolent segueix creient que a la vida no hi ha pecat, tots cap al forat, nascuts per rebentar i cansat del déu que no es veu, ni ve ni vindrà, cansat del mal més sagrat, penjat de la creu de dalt i el diable segueix esmolant, la por, la por ens matarà. Ei, que ens han enganyat! Ei, que ens han enganyat! Que el cel ja no és tan blau, que els bons no van de blanc. Ei, que ens han enganyat!
6.
ELS LLENÇOLS DEL DEMÀ Camins ben torts, camins ben torts perseguits per seguir. Camins ben torts, camins ben torts perseguits per seguir els llençols del demà, els petons i els records d’aquest món. Ningú ha dit mai, ningú ha dit mai que fos fàcil. Camins ben torts, camins ben torts perseguits per seguir els llençols del demà, els petons i els records que vindran. La revolució és sortir d’aquest món, no hi ha revolució sense evolució. La revolució és sortir d’aquest món, no hi ha revolució sense evolució. Fem el nostre món a cada pas sense pensar què vindrà, cada instant serà un acord per començar. Vola, vola, vola, vola amunt sense por! Vola, vola, vola, vola sense por! Vola, vola, vola, vola amunt sense por! Vola, vola, vola, vola sense por!
7.
monstre 01:59
MONSTRE I parlaran de tu com si fossis un monstre i parlaran de tu com si fossis un malparit. El més vell de tots els mals, el mal més vell. Els ulls i la boca colpejant l’esquena, els ulls i la boca trepitjant l’esquena. Criticant tot el sant dia, tot el sant dia. I parlaran de tu com si fossis un monstre i parlaran de tu com si fossis un malparit. El més vell de tots els mals, el mal més vell. Criti-criti-criti-criticant, criti-criti-criti-criticant, criti-criti-criti-criticant tot el sant dia, tot el sant dia.
8.
T’HO DIRÉ MOLT SENZILL Segueixo aquí sense forces, somnis de petit, la nit m’enamora. Segueixo aquí mig adormit, petit bressol d’amor, la nit m’enamora. Puja el meu cor amunt, puja el meu cor amunt, t’estimo lliure, t’estimo lliure. Segueixo aquí sense forces, somnis de petit, la nit m’enamora. Viurem sense por, valents amb cors que volen t’ho diré molt senzill, t’estimo, t’estimo. Puja el meu cor amunt, puja el meu cor amunt, t’estimo lliure, t’estimo lliure.
9.
CARA DE POMES AGRES La la lara la la, oh oh. La la lara la la. La la lara la la, oh oh. La la lara la la. Cara de pomes agres, cara de pocs amics, cara de pomes agres, això no és el que vam sentir. Cara de pomes agres, cara de pocs amics, cara de pomes agres, això no és el que vam construir. La la lara la la, oh oh. La la lara la la. La la lara la la, oh oh. La la lara la la. Cara de pomes agres, cara de pocs amics, cara de pomes agres, això no és el que vam sentir. Cara de pomes agres, cara de pocs amics, cara de pomes agres, això no és el que vam construir. La la lara la la, oh oh. La la lara la la. La la lara la la, oh oh. La la lara la la.
10.
tornarem 03:18
TORNAREM Les canes van xiulant els records apilonats pels racons de tots els caps. Ballant descalç entre la gent el poeta desesperat recita l’última rima. El vers mullat busca consol de paraules no pensades, de paraules mai pronunciades. I tornarem, tornarem a mirar enrere. I tornarem, tornarem a mirar enrere. Les canes van xiulant, els records apilonats pels racons de tots els caps. El vell marcat pel seu passat canta les cançons a cops de glops i notes. I tornarem, tornarem a mirar enrere. I tornarem, tornarem a mirar enrere.

about

VOL MENOR
TOTA UNA VIDA PERDUDA EN UN CLIC

"Tota una vida perduda en un clic" és el setè disc de Vol menor (en sis anys de carrera ascendent).
Si a l'anterior disc "Contracorrent a l'instint", Carles Cuxart ens sorprenia molt gratament amb un disc de 27 mini-cançons de menys d'un minut, ara es treu de la màniga un disc triple, amb 31 cançons d'una durada que es podria qualificar de "normal". El que no és "normal" és publicar un disc triple un any després de treure dos discos, i fer-ho no només mantenint el nivell, sinó superant-se any rere any.
I és que "Tota una vida perduda en un clic" podria ser un "greatest hits", de la quantitat de grans cançons que conté. Alegres, melancòliques, ballables o trencadores, cada cançó val la pena, des de l'inici vibrant de "Despertador de zombis" fins al preciós tancament de "Les més boniques", passant per la doblement genial "Pinso de l'ego - Black Magic" (amb una gran aportació de Steven Munar), la discotequera "Banyes al cap", o cançons tan rodones com "Helios", "Dóna", "Lluny de tu", "Tornarem" o "Altres temps".
Carles Cuxart segueix tirant de la seva entranyable ironia per deixar al descobert les parts més fosques de les noves tecnologies. Les xarxes socials, l'addició al telèfon mòbil o la falsedat i el postureig són present al llarg de l'àlbum, compartint protagonisme amb l'amor, el desamor, l'amistat, la vida, la mort, experiències pròpies i la crítica social amb temes de rabiosa actualitat.
I és que en Carles té una creativitat inesgotable, i l'habilitat de fer que cada disc seu sigui millor que l'anterior, fins i tot quan sembla una tasca impossible.

credits

released June 12, 2018

Lletres i músiques: Carles Cuxart
excepte
“Pinso de l’ego - Black Magic”: Carles Cuxart / Steven Munar


Produït per Roger Gascon


Carles Cuxart: Veus, guitarra acústica, guitarres elèctriques a “Les iaies no es toquen” i “Lluny de tu”

Steven Munar: Veu a “Pinso de l’ego - Black Magic”

Cristina Martí: Veu a “Petons amb cançons”, “Tornarem” i “Els llençols del demà”, coros a “Cara de pomes agres” i “T’ho diré molt senzill”

José María Varona: Guitarres elèctriques a “Cel”, “Indiferència” i “Monstre”, coros a “Cara de pomes agres” i “T’ho diré molt senzill”.

Roger Gascon: Bateria, baix, guitarres acústiques i elèctriques, pianos, hammonds, sintetitzadors, metal·lòfon, percussions, coros


Enregistrat, mesclat i masteritzat per Roger Gascon a Cadenza Studio


Disseny gràfic: Maite Martínez

Maquetació: Roger Gascon

license

all rights reserved

tags

If you like vol menor, you may also like: