tota una vida perduda en un clic (volum tres)

by vol menor

/
  • Streaming + Download

    Purchasable with gift card

     

1.
altres temps 03:17
ALTRES TEMPS Eren altres temps, aquells que no calia mirar enrere. Eren altres temps, jugant a totes hores a fer el penques. Eren altres temps, records que no s’obliden ni es desinflen. Eren altres vents, recorda’m per un dia, vida trista. No viatgem sols, no viatgem sols. Eren altres déus, aquells que no es deixaven ni veure. Eren altres temps, seguíem sense entendre les preguntes. Eren altres temps, que no importava res, ni les mentides. Eren altres temps, que no passava res si perdíem. No viatgem sols, no viatgem sols. Mirant de tocar, buscant el meu cap. Oblidat a l’espai, traçant un nou llaç.
2.
LES IAIES NO ES TOQUEN Els carrers ja són nostres i les iaies també. On són les paperetes? Són a les urnes, hem votat. On són les paperetes? Són a les urnes, hem votat. La violència és vostra, nosaltres anem desarmats. Quan les lleis són obsoletes sortim al carrer i desobeïm. Quan les lleis són obsoletes sortim al carrer i desobeïm. Dui… Això no va de banderes, pàtria ni identitats, van pegar a les nostres iaies, no hi ha perdó per tal pecat. Van pegar a les nostres iaies, no hi ha perdó per tal pecat. Ni deu mil policies, ni deu mil cops al cap, aquestes porres de vergonya no van poder amb les nostres mans. Aquestes porres de vergonya no van poder amb les nostres mans. Dui…
3.
PETONS AMB CANÇONS Sí, és per tu, que em dónes les cançons. Sí, per tu, que em dónes les cançons. Sí, és per tu, que em dónes les cançons. Sí, aquesta és per tu, que em dónes les cançons. No, només petons, petons amb cançons. No, només petons, petons amb cançons. Sí, és per tu, que em dónes les cançons. Sí, per tu, que em dónes les cançons. No, només petons, petons amb cançons. No, només petons, petons amb cançons.
4.
amor poruc 02:40
AMOR PORUC No és que vulgui ser millor o més bo però vull ser recordat com un dels bons (bons de bondat, no de millor) (bons de bondat, no de millor). Respirant pel cor sense dolor sento qui sóc, qui ets, què fem, què vols. Cantarem la cançó del nostre amor ben fort, dormirem per somiar els records perduts pel temps. No hi ha cap raó per cridar el teu nom, no més dolor per gaudir l’amor, sí, serem millor quan caiguem al fons, fons. Llençols caiguts del nostre amor poruc. Llençols caiguts del nostre amor poruc. Tinc el do de caure bé, ja ho veus (amb la primera impressió no compta). Puc seguir lluitant per tu amb valor, sense condicions, lliçons de pols. Amor poruc, fugim pels pèls del vent, cantant la nostra, el que veus és el tro perdut que cau del cel, el que dius, escolto silenciós atent per tu. No hi ha cap raó per cridar el teu nom, no més dolor per gaudir l’amor, sí, serem millor quan caiguem al fons, fons. Llençols caiguts del nostre amor poruc. Llençols caiguts del nostre amor poruc. Llençols caiguts del nostre amor poruc. Llençols caiguts del nostre amor poruc.
5.
NEN SENSE POR Nen sense por tocava la guitarra just al final de la cançó, ens va tocar el cor de tots els que estàvem, regal valent preciós d’aquell nen bufó. Els ulls mirant els ulls, et vaig veure i els ulls mirant els ulls, em vas veure. Isabel, Isabel. Isabel, Isabel. Nen sense por tocava la guitarra, de genolls jo l’acompanyava. El nen sense por tocava la guitarra, ens va tocar el cor, la màgia despertava. I els ulls mirant els ulls, et vaig veure. I els ulls mirant els ulls, em vas veure. Isabel, Isabel. Isabel, Isabel. Cadireta d’infant, et vaig fer cas. Cadireta d’infant, et vaig fer cas. Cadireta d’infant, ens trobarem a la lluna. Aquí Ministeri de la Lluna, vols un somni amb vol menor? Cantant de jazz de carisma elegant, veu de mil colors, cos sexi i preciós. Cantant de jazz de carisma elegant, veu de mil colors, cos sexi i preciós.
6.
caminant 02:41
CAMINANT Ai ai ai ai, quina por, mirar-te els ulls amb tendresa. Ai ai ai ai, quina por, saber que t’estimo com mai he estimat. Ai ai ai ai, quina por, mirar-te els ulls amb tendresa. Ai ai ai ai, quina por, saber que t’estimo com mai he estimat. No veig el final ni sé que hi ha, esborrem tot el mal del passat, mirem de trobar com es pot estimar sense fer mal, com es pot intentar oblidar tot el mal. Ai ai ai ai, quina por, mirar-te els ulls amb tendresa. Ai ai ai ai, quina por, saber que t’estimo com mai he estimat. Fem camí caminant, fem l’amor estimant. Mirem els ulls dels infants, cantem la cançó que vindrà.
7.
NOIA DE PÈL-ROIG Aquí walkie-talkie anys 80, enviant senyals de fum a una noieta de pèl-roig, uh uh que balla swing, uh uh rodejada de pomades i boletes de colors. Sé que és difícil, mai ha estat fàcil trobar allò que busquem, trobar allò que volem. Millor deixem de buscar, millor deixem de buscar, potser ens trobarà a nosaltres allò que tant busquem. Ulls de tardor, ulls de tardor, noia de pèl-roig, noia de pèl-roig. Aquí walkie-talkie anys 80, enviant senyals de fum a una noieta de pèl-roig. No, no tinc whatsapp, no. No he enviat un whatsapp en ma vida, segueixo amb les senyals de fum fum fum. Ulls de tardor, ulls de tardor, noia de pèl-roig, noia de pèl-roig. Uh uh, Mimi Mimi…
8.
VOLTES PEL MÓN Com el vent que bufa fort véns per marxar, com el vent que bufa fort te’n vas per tornar. Voltes pel món, el món et dóna forces. Voltes pel món, el món et dóna forces. Eli, Eli. Entre volta i volta t’escapes del temps. Sé que estàs lluny però et sento aquí mateix. Voltes pel món, el món et dóna forces. Voltes pel món, el món et dóna forces. Sí, ets vent, et trobaré pel matí. Sí, ets vent, volarem sempre junts. Voltes pel món, el món et dóna forces. Voltes pel món, el món et dóna forces.
9.
cel 02:56
CEL Guanya’t el cel, aquell que no existeix. Guanya’t el cel, que el infern està ple. Guanya’t el cel, perd un cop més. Ara és el moment escolta qui no diu res. Guanya’t el cel, aquell que no existeix. Guanya’t el cel, que el infern està ple. Guanya’t el cel, perd un cop més. Ara és el moment escolta qui no diu res. És l’espai en el temps dels cecs, és l’honor dels que no tenen nom, com l’orgull del qui no vol res, el forat ja està ple, en el cel hi falta gent. Com l’heroi que ajuda a canvi de res en el camí que mai hem fet, l’emoció que tots volem. Ara és el moment, escolta qui no diu res. Ara és el moment, escolta qui no diu res.
10.
LES MÉS BONIQUES Les més boniques, no es pot descriure. Les més boniques, no es pot descriure. I el camí més curt va ser estimar tot just abans de començar totes les nits d’aquest món, un brot nou fent l’amor i en mig dels dos fent l’amor… Les més boniques, no es pot descriure. Les més boniques, no es pot descriure. En les petites cosetes és on s’omplen els cors junts, sempre junts estimant. En les mirades que parlen és on s’omplen els cors totes les nits d’aquest món un brot nou fent l’amor, i en mig dels dos fent l’amor… Les més boniques, no es pot descriure. Les més boniques, no es pot descriure. I el camí més curt va ser estimar.

about

VOL MENOR
TOTA UNA VIDA PERDUDA EN UN CLIC

"Tota una vida perduda en un clic" és el setè disc de Vol menor (en sis anys de carrera ascendent).
Si a l'anterior disc "Contracorrent a l'instint", Carles Cuxart ens sorprenia molt gratament amb un disc de 27 mini-cançons de menys d'un minut, ara es treu de la màniga un disc triple, amb 31 cançons d'una durada que es podria qualificar de "normal". El que no és "normal" és publicar un disc triple un any després de treure dos discos, i fer-ho no només mantenint el nivell, sinó superant-se any rere any.
I és que "Tota una vida perduda en un clic" podria ser un "greatest hits", de la quantitat de grans cançons que conté. Alegres, melancòliques, ballables o trencadores, cada cançó val la pena, des de l'inici vibrant de "Despertador de zombis" fins al preciós tancament de "Les més boniques", passant per la doblement genial "Pinso de l'ego - Black Magic" (amb una gran aportació de Steven Munar), la discotequera "Banyes al cap", o cançons tan rodones com "Helios", "Dóna", "Lluny de tu", "Tornarem" o "Altres temps".
Carles Cuxart segueix tirant de la seva entranyable ironia per deixar al descobert les parts més fosques de les noves tecnologies. Les xarxes socials, l'addició al telèfon mòbil o la falsedat i el postureig són present al llarg de l'àlbum, compartint protagonisme amb l'amor, el desamor, l'amistat, la vida, la mort, experiències pròpies i la crítica social amb temes de rabiosa actualitat.
I és que en Carles té una creativitat inesgotable, i l'habilitat de fer que cada disc seu sigui millor que l'anterior, fins i tot quan sembla una tasca impossible.

credits

released June 16, 2018

Lletres i músiques: Carles Cuxart
excepte
“Pinso de l’ego - Black Magic”: Carles Cuxart / Steven Munar


Produït per Roger Gascon


Carles Cuxart: Veus, guitarra acústica, guitarres elèctriques a “Les iaies no es toquen” i “Lluny de tu”

Steven Munar: Veu a “Pinso de l’ego - Black Magic”

Cristina Martí: Veu a “Petons amb cançons”, “Tornarem” i “Els llençols del demà”, coros a “Cara de pomes agres” i “T’ho diré molt senzill”

José María Varona: Guitarres elèctriques a “Cel”, “Indiferència” i “Monstre”, coros a “Cara de pomes agres” i “T’ho diré molt senzill”.

Roger Gascon: Bateria, baix, guitarres acústiques i elèctriques, pianos, hammonds, sintetitzadors, metal·lòfon, percussions, coros


Enregistrat, mesclat i masteritzat per Roger Gascon a Cadenza Studio


Disseny gràfic: Maite Martínez

Maquetació: Roger Gascon

license

all rights reserved

tags

If you like vol menor, you may also like: