tota una vida perduda en un clic (volum dos)

by vol menor

/
  • Streaming + Download

    Purchasable with gift card

     

1.
BANYES AL CAP Deixo la moralitat, el civisme i la bondat. No em caldrà fer el paperina, el paper ja s’ha acabat. No et diré el que vols sentir ni seré ja més fals, em quedaré amb el pecat, el dolent i el despistat. Vol de voler volar, fugir d’aquest món tant fosc. Tots es tapen entre ells, tots estan tacats, es guarden les misèries, s’omplen la boca de falsedats. No saben parlar, només llegeixen papers, rodejat de pilotes que boten per interès. Vol de voler volar, fugir d’aquest món tant fosc, sentir que el meu cor és viu, vol de voler volar. Deixo la moralitat, el civisme i la bondat. No em caldrà fer el paperina, el paper ja s’ha acabat. Llançaré tots els llibres d’autoajuda espiritual, et fotré la teva nòvia, tots tindrem banyes al cap. Vol de voler volar, fugir d’aquest món tant fosc, sentir que el meu cor és viu, vol de voler volar.
2.
desconeguts 02:30
DESCONEGUTS Felicitem a desconeguts que no coneixem, que no hem vist mai. Contaminem l’aire a cada pas, prediquem contradiccions. Buidem la vida amb rancors immediats, pecat capitat d’únic pensament pervers d’ira i dolor. No, així no. No, així no. Exposem els nostres sentiments en aparadors visibles, caretes de colors per contestar opinions a desconeguts, altaveus de confessió prediquen vides inexistents. Et perdono tots els teus pecats si m’expliques els teus secrets. No, així no. No, així no.
3.
TOTS ELS INTENTS SERAN RECOMPENSATS No deixarem l’amor per demà, morirem intentant ser feliç, no deixarem de buscar amor tresor i esperit. Tots els intents seran recompensats i els valents santificats. Tot el que veus es pot sentir, tot i el no res és el mateix. Menys és més, menys és més. La involució del qui es queda clavat com l’estàtua sense cap, la derrota del que s’ha conformat del que diu que tot és igual. Tots els intents seran recompensats i els valents santificats. Tot el que veus es pot sentir, tot i el no res és el mateix. Menys és més, menys és més, menys és més, menys és més.
4.
lluny de tu 03:29
LLUNY DE TU En la llum que viu del foc, en la son que surt del fons, veig el plor dins del pou amb el cor que viu quan sent. El peu descalç i el llit que dorm, la veu del tro, perill pendent, en la sort que diu que ve, la fredor del teu amor, les costums que tiren gel, el rancor del teu perdó, és millor oblidar tot allò que ens fa mal. Lluny de tu estic millor, som el que som i no hi ha més. Lluny de tu estic millor, estàs millor. Tronc rere tronc enmig del bosc, dos cors de mel volant al vent, en el cor del déu més dur, en l’engany fingit pels dos, amb l’amor que viu quan vol, amb la por que et diu adéu, en el fum que puja amunt, en el cel que no diu res. Lluny de tu estic millor, som el que som i no hi ha més. Lluny de tu estic millor, estàs millor. Lluny de tu estic millor, estàs millor. Lluny de tu estic millor, estàs millor.
5.
VÍCTIMES DE VÍCTIMES Víctimes de víctimes de víctimes de víctimes, víctimes de víctimes de víctimes. Víctimes de víctimes de víctimes de víctimes, víctimes de víctimes de víctimes. Som el que som, marcats per la sang del passat, som com els records traçat amb l’ull que plora. L’ombra i la llum, la llum de la lluna em guarda tots els secrets, em cura les ferides. Fem el que sent el cor, fem el que sent el cor, i som Víctimes de víctimes de víctimes de víctimes, víctimes de víctimes de víctimes. Víctimes de víctimes de víctimes de víctimes, víctimes de víctimes de víctimes. Som el que som, marcats per la sang del passat, som el rebot del mirall del pare i la mare. El fill ara és el pare, el pare sempre és fill, la filla ara és la mare, la mare sempre és filla. Fem el que sent el cor, fem el que sent el cor, i som Víctimes de víctimes de víctimes de víctimes, víctimes de víctimes de víctimes. Víctimes de víctimes de víctimes de víctimes, víctimes de víctimes de víctimes.
6.
EL TEU DIBUIX EN UN NÚVOL El moment es va quedar esperant el següent pas, els segons van esperar, no vas passar, ja no hi eres, m’agradaria pensar que ets un àngel que ens guardarà, ens guardarà. L’amor està amb tu, sempre amb tu i amb tots nosaltres, ets un àngel. Miro el cel i veig el teu dibuix en un núvol que ve i va. Ara saps i ets on ningú abans ha estat quan vivia, ara saps i ets on ningú ha tornat, ets un àngel. Sara, Sara…
7.
LA MOTO D’EN TEO ÉS UN DRAC DE FOC Despertes la màgia tots els matins, dibuixes somriures als nostres fills, amables mirades d’una veu que parla, llum suau que calma els sentits. Bonica la vida, trobar-te en el camí, bonica la vida, que cuides dels nostres fills. Contes contes d’un conte preciós, tots t’escolten amb atenció. Rajos de sol il·luminen un sota bosc, boscos de pins i flors de colors. Parles d’olors, sons i la sort els bons es mengen la por. Quina sort que tenim, quina sort que tenim, quina sort que tenim, cuides dels nostres fills. La moto d’en Teo és un drac de foc, tots damunt amb els seus amics, la moto d’en Teo és un drac volador, van a fer un vol en un món de jocs. La Cloe patina dins d’un pastís de llums, no tenen por si estan amb tu, ullets petits et miren amb devoció, ets l’amor, consol segur. Quina sort que tenim, quina sort que tenim, quina sort que tenim, cuides dels nostres fills.
8.
estan mortes 02:44
ESTAN MORTES Què queda d’aquell temps? Què queda d’aquell temps? Què queda d’aquell temps? Què queda d’aquell temps? Inclús el record el veig en blanc i negre, inclús el record el veig en blanc i negre. Què queda d’aquell temps? Què queda d’aquell temps? Què queda d’aquell temps? Què queda d’aquell temps? On són aquells que deien ser els meus amics? On són les mans que tocaven l’amor i el dolor? No, no! Estrellat amb les estrelles, navegant per l’univers, agafat de les mans, l’ombra segueix mirant. Estrellat amb les estrelles, navegant per l’univers, agafat de les mans, l’ombra segueix mirant. La llum de les estrelles, la llum de les estrelles, la llum de les estrelles, la llum de les estrelles. Estan mortes! Estan mortes! Estan mortes!
9.
dóna 02:16
DÓNA Sí, sí, som lliures! Sí, sí, sense por. Sí, sí, som lliures! Sí, sí, sense por. Oh oh oh, no és ficció. Oh oh oh, no és ficció. Estima la vida, escolta-la i viu-la, sent-la i dóna, dóna, dóna. Sí, sí, som lliures! Sí, sí, sense por. Sí, sí, som lliures! Sí, sí, sense por. Oh oh oh, no és ficció. Oh oh oh, no és ficció. Estima la vida, escolta-la i viu-la, sent-la i dóna, dóna, dóna.
10.
INDIFERÈNCIA Sol damunt d’un cel ben trist, el per què de tot, no ho sabem. L’últim record el sentiré sense pensar, aquest és el secret. Encara tinc un trosset de cor, segueix sent meu per sentir l’amor. La indiferència cap els que fan mal, la indiferència dels que et van fer mal. Em quedo ja amb els bons records sabent que mai tornaran, l’últim batec el somiaré imaginant que estem junts. Encara tinc un trosset de cor, segueix sent meu per sentir l’amor. La indiferència cap els que fan mal, la indiferència dels que et van fer mal. Encara tinc un trosset de cor, segueix sent meu per sentir l’amor.
11.
alegria 03:40
ALEGRIA Suau com un llençol que tapa el cor més tou. Neix la pols a cops, s’apaga la llum del cel. Venim d’un cel més alt, està escrit per tot arreu. Quina alegria! Quina alegria! Quina alegria! Creu i veu el que no es veu, la llum dels pecadors, la nit de tots colors, i el vers més trist del món. Quina alegria! Quina alegria! Viu tu que pots, jo ja estic mort. Treu la por del fons, la lluna em pentina el cor. Plora el sol i es fon, el núvol tapa el món. Quina alegria! Quina alegria! Quina alegria! Creu i veu el que no es veu, la llum dels pecadors, la nit de tots colors, i el vers més trist del món. Quina alegria! Quina alegria! Quina alegria! Viu tu que pots, jo ja estic mort.

about

VOL MENOR
TOTA UNA VIDA PERDUDA EN UN CLIC

"Tota una vida perduda en un clic" és el setè disc de Vol menor (en sis anys de carrera ascendent).
Si a l'anterior disc "Contracorrent a l'instint", Carles Cuxart ens sorprenia molt gratament amb un disc de 27 mini-cançons de menys d'un minut, ara es treu de la màniga un disc triple, amb 31 cançons d'una durada que es podria qualificar de "normal". El que no és "normal" és publicar un disc triple un any després de treure dos discos, i fer-ho no només mantenint el nivell, sinó superant-se any rere any.
I és que "Tota una vida perduda en un clic" podria ser un "greatest hits", de la quantitat de grans cançons que conté. Alegres, melancòliques, ballables o trencadores, cada cançó val la pena, des de l'inici vibrant de "Despertador de zombis" fins al preciós tancament de "Les més boniques", passant per la doblement genial "Pinso de l'ego - Black Magic" (amb una gran aportació de Steven Munar), la discotequera "Banyes al cap", o cançons tan rodones com "Helios", "Dóna", "Lluny de tu", "Tornarem" o "Altres temps".
Carles Cuxart segueix tirant de la seva entranyable ironia per deixar al descobert les parts més fosques de les noves tecnologies. Les xarxes socials, l'addició al telèfon mòbil o la falsedat i el postureig són present al llarg de l'àlbum, compartint protagonisme amb l'amor, el desamor, l'amistat, la vida, la mort, experiències pròpies i la crítica social amb temes de rabiosa actualitat.
I és que en Carles té una creativitat inesgotable, i l'habilitat de fer que cada disc seu sigui millor que l'anterior, fins i tot quan sembla una tasca impossible.

credits

released June 13, 2018

Lletres i músiques: Carles Cuxart
excepte
“Pinso de l’ego - Black Magic”: Carles Cuxart / Steven Munar


Produït per Roger Gascon


Carles Cuxart: Veus, guitarra acústica, guitarres elèctriques a “Les iaies no es toquen” i “Lluny de tu”

Steven Munar: Veu a “Pinso de l’ego - Black Magic”

Cristina Martí: Veu a “Petons amb cançons”, “Tornarem” i “Els llençols del demà”, coros a “Cara de pomes agres” i “T’ho diré molt senzill”

José María Varona: Guitarres elèctriques a “Cel”, “Indiferència” i “Monstre”, coros a “Cara de pomes agres” i “T’ho diré molt senzill”.

Roger Gascon: Bateria, baix, guitarres acústiques i elèctriques, pianos, hammonds, sintetitzadors, metal·lòfon, percussions, coros


Enregistrat, mesclat i masteritzat per Roger Gascon a Cadenza Studio


Disseny gràfic: Maite Martínez

Maquetació: Roger Gascon

license

all rights reserved

tags

If you like vol menor, you may also like: